بیماری اگزما و درمان ان

تازه ها

بیماری اگزما و درمان ان

نظرات ()

گزما يك عبارت كلي است كه التهاب پوست را نشان مي دهد. اگزما كه نام ديگرش درماتيت مي باشد يك شكل ويژه ندارد و به اشكال مختلفي بروز مي كند و در بعضي از افراد بيش از يك نوع آن ديده مي شود. اشكال معمول آن شامل:
1- درماتيت آتوپيك 2- درماتيت تماسي 3- درماتيت دست
4- نورو درماتيت 5- درماتيت شغلي 6- درماتيت سبورئيك
7- درماتيت استازیز 8-درماتيت سكه اي 9- Dyshidriotic Dermatitis است.

1- تفاوت بين اگزما و درماتيت آتوپيك چيست؟
يكي از اشكال معمول درماتيت، فرم آتوپيك آن است كه حدود 20-10% افراد جامعه با خارش مزمن، عود كننده و دانه هاي خيلي خارش دار در كودكي مشخص مي شود. خوشبختانه بيشتر موارد اين بيماري با افزايش سن بر طرف مي شود.
بطور كلي، درماتيت آتوپيك رفت و برگشتي است و غالبا بر اساس يك فاكتور محيطي ايجاد مي شود. اگر چه علت آن نا مشخص است ولي مشكل اصلي پاسخ غير طبيعي سيستم ايمني بدن مي باشد.
در افراد دچار اگزما، پاسخ التهابي به عامل ايجاد تحريك بيش از اندازه عمل كرده و باعث خارش و خراشيدن پوست مي شود. اگزما مسري نيست. بيشتر بيماران بايد جهت جلوگيري از تشديد ضايعات درمان شوند اگر چه اگزما ممكن است از فردي به فرد ديگر متفاوت باشد، ولي غالبا با بروز لكه هاي خارش دار، قرمز و خشك مشخص مي شود. اگزما ممكن است در يك بخش بدن ديده شود وليكن در نوزادان بيشتر در پيشاني، گونه ها، بازو، ران، پوست سر و گردن ديده مي شود.

در كودكان و بالغين، بيشتر در صورت، گردن و اطراف آرنج، زانو و مچ پا ديده مي شود و در بعضي افراد با انتشار پراكنده در كل بدن ديده مي شود.
در موارديكه خارش شديد، خشكي و قرمزي باعث خراش مزمن پوست شود، پوست قوامي شبيه چرم پيدا مي كند و اين بدليل ضخيم شدن پوست در اثر خارش است كه به Lichenification معروف است.

2- چه عواملي باعث بروز خارش در افراد اگزمايي مي شود؟
موارديكه در افراد دچار اگزما باعث تشديد خارش مي شود، در افراد ديگر ممكن است بي اثر باشد. در بعضي موارد تشخيص علت تشديد ضايعات مشكل است ولي بنظر مي رسد مواد خشن و زبر در تماس با پوست باعث خارش پوست شود. در بعضي موارد گرما يا تعريق بيش از حد عامل تشديد ضايعات است.
در بعضي موارد صابون ها، پاك كننده ها، مواد ضد عفوني كننده، عصاره ميوه ها و يا گوشت، زبان و و بزاق حيوانات و يا زوائد بدن آنها ممكن است باعث خارش پوست شود.
عفونت سيستم تنفسي در اثر ويروس نيز ممكن است علت تشديد خارش شود. استرس در بعضي موارد باعث تشديد ضايعات مي گردد.

3- چه كسي اگزما مي گيرد؟
اگزما هم در كودكان و هم در بالغين رخ مي دهد ولي غالبا در نوزادان ديده مي شود. اگر چه هنوز علت مشخصي براي آن ذكر نشده ولي سابقه فاميلي آلرژي نقش موثري در بروز آن دارد.
افراديكه بصورت ژنتيكي مستعد اگزما باشند و با عوامل محيطي آن تماس پيدا كنند، ممكن است دچار آن شوند. در افراديكه اگزما ديده مي شود ممكن است فرد به رينيت آلرژيك و يا آسم نيز مستعد گردد.

4- ميزان شيوع اگزما چقدر است؟
حدود 15ميليون نفر در آمريكا از اگزما رنج مي برند. حدود 20-10% نوزادان اگزما دارند. اگر چه در حدود نيمي از اين كودكان، بيماري با افزايش سن و حدود سن 15 سالگي فروكش مي كند.
عواملی که اگزما را شدیدتر می کنند
بسیاری از افرادی که به اگزما مبتلا هستند بر این باورند که برخی کارها می تواند این بیماری را در آنها تشدید کند. این عوامل تشدید کننده بیماری که به صورت علمی هم ثابت شده اند شامل موارد زیر می شود:
*استرس های روحی و جسمی
*عادت های ماهانه برای خانم ها
*انواع مختلف بیماری ها
*برخی از انواع غذاها
*تغییرات آب و هوایی
پیشگیری از اگزما در افراد بسیار دشوار است، اما در عین حال روش های گوناگونی وجود دارد که افراد با استفاده از آن می توانند خود را در مقابل این عارضه ایمن کنند و به هنگام ابتلا ظرف مدت زمانی کوتاه درمان شوند. آخرین بررسی هایی که در این زمینه انجام شده نشان می دهد، نوعی باکتری که در حالت عادی در پوست همه افراد زندگی می کند و staphylococcus نام دارد به عنوان عامل اصلی در بروز این بیماری محسوب می شود. خاراندن پوست به هنگام ابتلا به اگزما می تواند لایه بیرونی پوست را از بین برده و راه ورود این باکتری ها به بدن را آزاد کند.
درمان های اگزما
بهترین درمان هایی که برای بیماری اگزما وجود دارد شامل کرم های نرم کننده پماد ها، نرم کننده های مایع برای شستشوی محل مورد نظر، کرم های آنتی بیوتیکی و … می شود. اگر محل بروز اگزما بر روی پوست شما بسیار خارش دارد و پس از مصرف دارو های یاد شده هنوز درمان نشده است، شما باید هر چه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنید. اگر چه بیماری اگزما نمی تواند به طور کامل درمان شود، می توان آن را در حالتی نگه داشت که بیشتر پیشرفت نکند.به هر حال هر فردی می تواند با عدم خارش پوست، کاهش استرس، دوری از عوامل بروز اگزما، استفاده از روش های درمانی موجود و … خود را در مقابل این عارضه ایمن کند.

5- چگونه مي توان از بروز اگزما پيشگيري كرد؟
تشديد ضايعات اگزما با انجام چند فاكتور ساده قابل پيشگيري است. دستوراتي كه مي تواند از تشديد ضايعات بكاهد يا تعداد دفعات آن را كاهش دهد شامل:
1- بطور مكرر پوست را مرطوب كنيد.
2- از تغييرات ناگهاني حرارت و رطوبت در محيط بپرهيزيد.
3- از تعريق يا گرماي بيش از حد پيشگيري كنيد.
4- استرس را كاهش دهيد.
5- از تماس با مواد ايجاد كننده خارش مثل پشم يا ساير محركها دور بمانيد.
6- از صابون هاي قوي، پاك كننده ها يا ملاسما اجنتاب كنيد.
7- از فاكتورهاي آلرژن محيطي مثل زوائد حيوانات، زباله و… اجنتاب كنيد.
8- غذاهايي كه باعث تشديد ضايعات مي شوند، ميل نكنيد.

6- چگونه اگزما درمان مي شود؟
اولين قدم در درمان اگزما پيشگيري از خارش است. بهتر است از محلولها يا كرم هاي موضعي جهت مرطوب كردن پوست استفاده كنيد. اين راه بسيار موثر است. خصوصا اگر پس از استحمام (در عرض 3 دقيقه پس از استحمام) انجام شود. استفاده از كمپرس سرد بر روي ضايعات خارش دار باعث بهبودي خارش مي شود. اگر شرايط موجود بدتر شد يا بطور رضايت بخشي بر طرف نشد، استفاده از كرم ها يا پمادهاي كورتيكوستروئيد موضعي بدون تجويز پزشك براي كاهش التهاب لازم است.

در شرايطي كه استفاده از تركيبات كورتيكوستروئيد قوي تر لازم است بايد با تجويز پزشك استفاده شود چرا كه عوارض جانبي در بر دارد.
براي كاهش عوارض جانبي مثل نازك شدن پوست، پزشك طول درمان را كوتاه مي كند. در موارد تشديد ضايعات استفاده از كورتيكوستروئيد خوراكي لازم است ولي با قطع درمان خوراكي امكان تشديد دوباره ضايعات وجود دارد. پوستي كه تحت تاثير اگزما قرار دارد ممكن است دچار عفونت شود، كه در اين موارد تجويز موضعي يا خوراكي آنتي بيوتيك لازم است. بعلاوه در موارد خارش شديد، آنتي هيستامين خوراكي تجويز مي شود. از جائيكه خواب آلودگي عارضه شايع آنتي هيستامين ها است. بهتر است اين تركيبات قبل از خواب مصرف شود و پس از مصرف اين تركيبات از رانندگي پرهيز شود.

ساير درمانها شامل :
درمان با تاروفتوتراپي (نور درماني) هستند كه تجهيزات خاص خود را مي طلبد. سيكلوسپورين كه باعث تعديل كردن سيستم ايمني مي شود، فقط در موارد بسيار شديد استفاده مي شود.
دو تركيب موضعي شامل تاكروليموس و پيمكروليموس، از طرف FDA مورد تاييد بوده و در درمان درماتيت آتوپيك استفاده مي شود. اين تركيبات در طبقه Calcineurin Inhibitor قرار مي گيرد و باعث تعديل سيستم ايمني مي گردد و بدينوسيله يك درمان تكميلي خصوصا در افراديكه كورتيكوستروئيد موضعي طولاني مدت استفاده مي كنند و دچار عوارض آن شده اند قابل استفاده خواهد بود.

7- اقداماتي كه بايد براي كودكان دچار اگزما انجام داد، چيست؟
كودكان بيماران ويژه اي هستند چون نمي توان از خاراندن بدنشان جلوگيري كرد و اين موجب بدتر شدن ضايعاتشان مي شود.
براي موارد خفيف تا متوسط، استفاده از مرطوب كننده بطور منظم موثر است و در بعضي مواقع اين بيماري تا دوران كودكي مشخص نمي شود.

تا جائيكه ممكن است از تماس كودك با آلرژنها جلوگيري شود. پس از استحمام مرطوب كننده را طي 3 دقيقه براي حفظ رطوب بدن كودك استفاده كرد. از تغيير حرارت ناگهاني پرهيز كرد. محل خواب و بازي كودك را از بروز عوامل محيطي پاك كرد. از صابونهاي ملايم هم براي شستشوي بدن و هم براي لباس كودك استفاده كرد و لباس كودك در راحت ترين شكل و الياف نخي باشد. درموارد شديدتر حتما به پزشك مراجعه شود.

در طب کلاسیک اگزما عبارت‌ است‌ از یک‌ بیماری‌ پوستی‌ آلرژیک‌ مزمن‌. این‌ بیماری‌ خصوصاً در پوست دست‌، سر، صورت‌، پشت‌ گردن‌، یا آرنج‌ و زانو رخ‌ می ‌دهد، بیماری‌ ممکن‌ است‌ بین‌ یک‌ ماهگی‌ تا یک‌ سالگی‌ آغاز شود. این‌ بیماری‌ معمولاً تا سه‌ سالگی‌ مقداری تخفیف‌ می‌یابد، اما ممکن‌ است‌ در هر سنی‌ مجدداً شعله‌ور شود. انواع‌ آن‌ عبارتند از: اگزمای‌ آتوپیک‌، که‌ در افرادی‌ که‌ مستعد آلرژی‌ هستند رخ‌ می ‌دهد و خصوصاً در شیرخواران‌ شایع‌ است‌؛ اگزمای‌ سکه‌ مانند، که‌ در بزرگسالان‌ رخ‌ می‌دهد و علت‌ آن‌ ناشناخته‌ است‌؛ اگزمای‌ دست‌، که‌ معمولاً در اثر تحریک‌ با یک‌ ماده‌ تحریک ‌کننده‌ ایجاد می‌شود.

علایم‌ شایع‌

• خارش‌ (گاهی‌ شدید) در ناحیه‌ اگزما

• بروز تاول‌های‌ کوچک‌ در محل‌ اگزما همراه‌ با تراوش‌ مایع‌

• ضخیم‌ شدگی‌ و پوسته‌ریزی‌ در اثر التهاب‌ مزمن‌

علل‌

الف – در طب کلاسیک غالباً علت‌ مشخصی‌ ندارد. اما در طب سنتی هر بیماری(سوء مزاج) دارای علت مشخص است.

ب – واکنش‌ آلرژیک‌ به‌ چیزهای‌ بسیار متنوع‌ از جمله‌:

• غذاهایی‌ مثل‌ تخم‌مرغ‌، گندم‌، شیر، یا غذاهای‌ دریایی‌

• پارچه‌ پشمی‌

• لوسیون‌ها و پمادهای‌ پوستی‌

• صابون‌ها و پاک‌کننده‌ها

• گیاهان، مواد مورد استفاده‌ در دباغی‌، رنگ‌ها، داروهای‌ موضعی‌

عوامل تشدید کننده بیماری

• استرس

• سابقه‌ بیماری‌ آلرژیک‌ مثل‌ تب یونجه، آسم، یا واکنش‌ دارویی‌

• پارچه‌های‌ دوخته‌ شده‌ از الیاف‌ مصنوعی‌ که‌ عرق‌ بدن‌ را به‌ دام‌ اندازند.

• تغییرات‌ شدید آب‌ و هوا از نظر رطوبت‌، سرما یا گرما (خصوصاً وقتی‌ تعریق‌ زیاد شود).

پیشگیری‌

• اجتناب‌ از عوامل‌ خطر

• به‌ دست‌ کردن‌ دستکش ‌های‌ لاستیکی‌ با آستر نخی‌ برای‌ کارهای‌ منزل‌

عواقب‌ مورد انتظار

ممکن‌ است‌ بعضی‌ از کودکان‌ از اگزما رهایی‌ ‌یابند، اما بعضی‌ دیگر به‌ درمان‌ مقاومند و ممکن‌ است‌ تا زمان‌ بلوغ‌ اگزما داشته‌ باشد. البته‌ علایم‌ را معمولاً می‌توان‌ با درمان‌ کنترل‌ کرد. تحریک‌ پوست‌ در اثر هر علتی‌ می‌تواند باعث‌ شعله‌ور شدن‌ اگزما یا تشدید آن‌ شود.

عوارض‌ احتمالی‌

عفونتر ‌های‌ باکتریایی‌ ناشی‌ از آسیب‌ به‌ پوست‌

انواع‌ اگزما عبارتند از: اگزمای‌ آتوپیک‌، که‌ در افرادی‌ که‌ مستعد آلرژی‌ هستند رخ‌ می‌دهد و خصوصاً در شیرخواران‌ شایع‌ است‌؛ اگزمای‌ سکه‌ مانند، که‌ در بزرگسالان‌ رخ‌ می ‌دهد و علت‌ آن‌ ناشناخته‌ است‌؛ اگزمای‌ دست‌، که‌ معمولاً در اثر تحریک‌ با یک‌ ماده‌ تحریک ‌کننده‌ ایجاد می‌ شود.

درمان‌

اصول‌ کلی‌

• درمان‌ مشتمل‌ است‌ بر رفع‌ علایم‌ و شناسایی‌ و حذف‌ علت‌

• پوشیدن‌ لباس‌ نخی‌ گشاد برای‌ کمک‌ به‌ جذب‌ عرق‌

• حتی‌المقدور به‌ حداقل‌ رساندن‌ استرس

• کوتاه‌ کردن‌ مرتب‌ ناخن‌ها و به‌ دست‌ کردن‌ دستکش‌ نرم‌ به‌ هنگام‌ خواب‌ برای‌ جلوگیری‌ از خاراندن‌. توجه‌ داشته‌ باشید که‌ خاراندن‌ اگزما را بدتر می‌کند.

• کمتر حمام‌ بگیرید تا از خشکی‌ زیاد پوست‌ اجتناب‌ شود. صابون‌ و آب‌ ممکن‌ است‌ باعث‌ شعله‌ور شدن‌ بیماری‌ شوند. به‌ هنگام‌ حمام‌ گرفتن‌، از صابون ‌های‌ غیر چرب‌ مخصوص‌ و آب‌ ولرم‌ استفاده‌ کنید. نواحی‌ ملتهب‌ را صابون‌ نزنید.

• پس‌ از حمام‌ بلافاصله‌ از کرم‌ نرم‌ و مرطوب ‌کننده‌ استفاده‌ کنید.

• از قرار گرفتن‌ در معرض‌ تغییرات‌ دمایی‌ شدید (سرما یا گرمای‌ زیاد) خودداری‌ کنید.

• از هر چیزی‌ که‌ قبلاً بیماری‌ را بدتر کرده‌ است‌ اجتناب‌ کنید.

• از دستگاه‌ مرطوب‌ خنک ‌کننده‌ هوا برای‌ افزایش‌ رطوبت‌ هوای‌ خشک‌ داخل‌ منزل‌ استفاه‌ کنید.

 

ل ابتلا به اگزما
یافتن علت اگزما یک مشکل بزرگ است و پزشکان هنوز علت دقیق آن را نمی‌دانند. برخی معتقدند که ناشی از فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی بدن در پاسخ به عوامل ناشناخته و محرک‌های محیط‌ زیست است. اگزما اغلب در خانواده‌هایی شایع است که سابقه آلرژی و یا آسم دارند.

 

در اینجا به برخی از دلایل احتمالی ابتلا به اگزما اشاره خواهیم کرد:  تماس با مواد خشن و یا خارش‌زا همچون پشم ، آب و هوا و دمای بیش از حد گرم و یا بیش از حد سرد ، حیوانات ، استرس،  دود سیگار  ، غذاهایی که باعث واکنش‌های حساسیتی می‌شوند؛ مثل گندم، لبنیات، آجیل، شکلات  ، مواد شیمیایی موجود در صابون و یا مواد شوینده  ، عطرها و اسانس‌ها  مواد شیمیایی موجود در محصولات مراقبت از پوست  لوازم آرایشی ،  مواد شیمیایی خانگی و سموم و …

 

گاه علت اگزما، غذاهای آلرژی‌زا است.

این غذاها عبارتند از: شیر، تخم‌مرغ، گندم، سویا، بادام زمینی، آجیل، مرکبات (پرتقال، لیمو و گریپ فروت)، گوجه‌فرنگی و انواع توت‌ها اگر دچار اگزمای مزمن هستید، تمام مواد غذایی را که می‌خورید، برای چند هفته یادداشت و بثوراتی را که ایجاد می‌شود، بررسی کنید و هرگونه رابطه میان رژیم غذایی و شیوع اگزما را در بدن تحت نظر بگیرید.

 

به این ترتیب به مرور متوجه خواهید شد که چه غذاهایی موجب اگزما و یا عود آن می‌شوند.

 

گزما چیست؟
اگزما بیماری مزمن پوستی است که به آن درماتیت اتوپیک نیز می‌گویند. در این بیماری پوست دچار التهاب و خارش و تحریک می‌شود.
به نظر می‌رسد که اغلب روی صورت، دست‌ها و پاها به وجود می‌آید؛ اما می‌تواند روی هر نقطه‌ای از بدن ایجاد شود.

 

تخمین زده می‌شود که بیش از ۳۰ درصد مردم امریکا از اگزما رنج می‌برند و شیوع آن در حال افزایش است. اگزما در کودکان بسیار رایج است و ۲۰ درصد از نوزادان و یا کودکان خردسال به آن مبتلا هستند. درمان اگزما یک چالش بزرگ است، زیرا اغلب بیماری با روش‌های درمانی عود می‌کند و عوارض جانبی شیوه‌های درمان سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در نهایت اگزما را تشدید می‌کند.

 

برخی از علائم ابتلا به اگزما عبارتند از:

خارش و سوزش پوست، قرمزی، تاول و برآمدگی، تورم، برجستگی، پوسته‌پوسته شدن پوست. برخی از انواع اگزما، مانند اگزمای حساسیت ناشی از تماس با یک ماده تحریک کننده، در هنگام تماس باعث قرمزی، خارش و ترشح پوست می‌شوند. اگزمای شوره‌دار، می‌تواند پوست را زرد، روغنی و فلس‌دار کند.

 

این نوع از اگزما می‌تواند در هر قسمتی از بدن به خصوص صورت به وجود بیاید. اگزما معمولا در کف دست‌ها و یا پاها به وجود می‌آید و بسیار دردناک است و در آن تاول‌های عمیق روی پوست ظاهر می‌گردد که این تاول‌ها عموما می‌خارند و می‌سوزند. در اگزمای Nammular پوست، پوسته پوسته شده و دلمه‌های دکمه‌ای شکل روی پوست ایجاد می‌شوند. از آنجا که اگزما انواع مختلفی دارد و به اشکال مختلف بروز می‌کند، بسیار مهم است که یک متخصص پوست بسیار حاذق، بیمار را بررسی کند تا معلوم شود آیا مشکل پوستی، نوعی اگزماست یا وضعیت دیگر پزشکی.

 

پوست خشک، ضخیم، ترک خورده و یا پوسته پوسته می‌شود.  ملتهب و قرمز است.  زخم می‌شود.
در افراد سفید پوست ممکن است ابتدا بثورات جلدی قرمز رنگ و سپس قهوه‌ای رنگ ایجاد شود.  در سیاه پوست‌ها ممکن است پوست تغییر رنگ دهد و قسمتی از پوست تیره‌تر یا روشن‌تر از قسمت‌های دیگر شود.  در نوزادان، اغلب بثوراث جلدی بر روی صورت و پوست سر، همراه با زخم ایجاد می‌شود.

پوست ارگان بسیار عظیم و در عین حال پویایی است. برای همه‌ی ما پیش می‌آید که هرازگاهی دچار برخی از مشکلات پوستی شویم.

پوست این قدرت را دارد که به مرور مشکلاتش را رفع کند اما باید صبور باشید زیرا این کار کمی وقت می‌گیرد. واقعیت این است که برای رفع مشکلات پوستی اول باید به دنبال دلیل بروز آن باشیم. در اکثر موارد باید راه حل را در بشقاب‌هایمان جستجو کنیم. برای آشنایی با چند مشکل پوستی رایج و روش‌های مقابله با آن‌ها مطالعه‌ی این مطلب را از دست ندهید.

مشکلات پوستی معمولاً در نتیجه‌ی کمبود برخی از ریزمغذی ها می‌باشد و یا اینکه مشکلی در عملکرد برخی از اعضای بدن مانند کبد، کلیه ها یا روده ها پیش می‌آید و منجر به بروز برخی از مشکلات پوستی می‌شود. در این صورت بدن مجبور می‌شود که مازاد سموم بدن را از طریق غدد سباسه یا مولد عرق و یا از طریق سلول‌های کراتینوسیت موجود در اپیدرم (که ۹۰ درصد لایه‌ی بیرونی پوست را تشکیل می‌دهند) دفع کند و همین مسئله هم باعث بروز مشکلات مختلفی مانند آکنه، اگزما یا پسوریازیس می‌شود.

امان از پوستی که خشک می‌شود

اگر پوستتان خشک است هر صبح ۲۰ گرم کره روی نان مالیده و میل کنید. لازم است که هفته ای دو تا ۳ عدد تخم مرغ آبپز که زرده‌ی آن کاملاً سفت نشده باشد بخورید. در این صورت به میزان کافی ویتامین A جذب می‌کنید که برای نرمی و طراوت پوست لازم است. روزانه یک لیوان آب هویج یا هویج رنده شده نیز میل کنید. در وعده‌ی ناهار و شام حتماً سبزیجات برگ سبز دار مصرف کنید. جعفری یادتان نرود که حاوی پیش ساز ویتامین A می‌باشد.

هفته ای یک مرتبه غذاهای دریایی میل کنید چون سرشار از زینک هستند. حتماً منابع غذایی حاوی امگا ۳ در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید. از منابع متنوعی مانند ماهی‌های چرب (هفته ای یک تا دو مرتبه) استفاده کنید. سالادتان را با روغن‌های گیاهی مانند روغن کتان میل کنید.

اگزما یکی از بیماری های پوستی شایع است که سبب التهاب و خارش پوست می شود. اگزما در هر جایی از پوست بدن می تواند بروز کند، اما بیشتر دست ها و زانوها را درگیر می کند.

این بیماری مدتی شعله ور می شود و پس از آن فروکش می کند. اگر چه علت اگزما به صورت قطعی معلوم نشده است، اما محققان علوم پزشکی دو عامل وراثت و نقص در سیستم ایمنی بدن را به عنوان مهم ترین عوامل ایجادکننده آن می دانند.

به افراد مبتلا به اگزمای پوستی توصیه می شود که موارد زیر را در نظر بگیرند :

۱- در صورتی که دچار اگزمای پوستی شده اید، به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید تا او بر اساس تخصص و تجربه خود، نوع اگزمای شما را تشخیص دهد و برای درمان مناسب آن اقدام کند.

۲- در صورت تجویز پزشک خود، از کرم های کورتیکواستروئیدی استفاده کنید. این نوع کرم ها برای اگزمای پوستی بسیار مناسب می باشند. برای سرعت بخشیدن به روند بهبودی اگزما، باید از هر گونه خشکی و ترک خوردگی پوست جلوگیری کنید، زیرا طول درمان را بیشتر می کند و فرایند بهبودی را با کندی مواجه می سازد.

۳- پس از آغشته کردن پوست خود به کرم های کورتیکواستروئیدی، پارچه تمیز و مرطوب و سردی را به دور آن بپیچید. در واقع با این کار، تاثیر کرم را بیشتر خواهید کرد. این روش، خارش و تاول را که در اگزما بسیار شایع می باشد، کاهش می دهد.

۵- برای جلوگیری از خشک شدن و ترک خوردن پوست، از کرم های مرطوب کننده و یا  لوسیون های بدون بو استفاده کنید.

 

۷- هوای داخل خانه خود را با دستگاه بخور مرطوب نگه دارید. افزودن رطوبت به محیط زندگی خود، خصوصا در فصل پاییز و زمستان که پوست بیشتر خشک می شود، می تواند اگزمای دست را بهبود بخشد.
خارش پوست دست

۸- اگزمای پوستی معمولا باعث خارش می شود. هرگز محل اگزما را نخارانید، زیرا خاراندن سبب بدتر شدن علایم آن می شود.

ب

 

- توصیه می شود این بیماران هر روز دوش آب ولرم (نه داغ) بگیرند و خیلی در حمام نمانند. سعی کنند از پاک کننده های ملایم به جای صابون های معمولی استفاده نمایند و این پاک کننده را به شکل آهسته بر روی پوست خود بمالند. پس از خروج از حمام و هنگامی که هنوز پوست رطوبت دارد، از کرم مرطوب کننده (تحت نظر پزشک) استفاده کنند تا پوست خشک نشود.

۱۱- نباید از کرم ها و لوسیون هایی که الکل دارند، استفاده کنند، زیرا الکل پوست را خشک کرده و اگزما را بدتر می کند.
ا

۱۲- از لباس های نخی (الیاف طبیعی) و گشاد استفاده کنند و از پوشیدن لباس هایی که الیاف مصنوعی و پلاستیکی دارند، خودداری کنند تا پوست کمتر تحریک شود.

۱۳- استرس سبب بدتر شدن اگزما در کودکان و بزرگسالان می شود. بنابراین این افراد باید راه های کنترل استرس را یاد بگیرند.

۱۴- این بیماران باید از مواد غذایی و هر ماده دیگر حساسیت زایی دوری کنند تا اگزمای آنها بدتر نشود.

۱۵