معرفی سامسونگ گلکسی نوت3

تازه ها

معرفی سامسونگ گلکسی نوت3

نظرات ()

Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA MicrosoftInternetExplorer4
سامسونگ با معرفی گلکسی نوت، بازار جدیدی را ایجاد کرد که در آن مرز بین تلفن و تبلت تا حدودی محو گردید. این محصول که از آن با نام فبلت یاد می‌شود، رفته رفته مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گرفت تا جایی که دیگر تولیدکنندگان مطرح تلفن هوشمند در دنیا مانند سونی، اچ‌تی‌سی و ال جی نیز نسبت به ارائه تلفن‌های غول پیکر اقدام کردند. اما سامسونگ هنوز به همراه فبلت‌های سری گلکسی نوت خود امکاناتی را ارایه می‌کند که رقبای آن فاقد آن‌ها هستند. در ادامه به بررسی نسل سوم گلکسی نوت سامسونگ می‌پردازیم.
زمانی که سامسونگ اولین گلکسی نوت را در سال 2011 روانه بازار کرد کمتر کسی باور داشت که تلفنی به این بزرگی مورد استقبال کاربران قرار گیرد. اما بر خلاف باور عمومی، کاربران از گلکسی نوت استقبال کردند و هر نسل آن نسبت به قبل فروش بهتری را تجربه نمود. جدیدترین نسخه از گلکسی نوت نیز رکورد فروش 10 میلیون دستگاه در 2 ماه را ثبت کرده است.
اما سامسونگ چه تغییراتی را در گلکسی نوت 3 اعمال نموده؟ آیا این تلفن بهتر از نسل قبل است؟ فبلت گلکسی نوت چه مزایا و معایبی دارد؟ خواندن بررسی زومیت را ادامه دهید.
طراحی و سخت افزار
شکل و شمایل کلی گلکسی نوت 3 بیشتر شبیه به نسل اول این فبلت است تا نسل دوم. سامسونگ انحنای لبه‌های نوت 3 را نسبت به نوت 2 کاهش داده و حالا تلفن چهارضلعی‌تر به نظر می‌رسد. این تلفن همچنین از نظر ظاهری شباهت زیادی به گلکسی اس 4 دارد، مثلا لبه‌های دورتادور تلفن از همان جنس پلاستیک شبیه به فلز است، حاشیه دور صفحه نمایش باریک در نظر گرفته شده و دکمه‌های لمسی بازگشت به عقب و نمایش منو در دو طرف دکمه فیزیکی جای گرفته‌اند. اما تغییر ظاهری مهمی که سامسونگ در گلکسی نوت 3 اعمال نموده، استفاده از چرم مصنوعی به جای پلاستیک در پشت دستگاه است. در واقع سامسونگ به جای استفاده از پلاستیک نرم، براق و کم-کیفیتی که در نسل‌های قبلی گلکسی نوت و گلکسی اس به کار گرفته می‌شد، این بار از چرم مصنوعی استفاده نموده است. هرچند چرم مصنوعی نیز خود نوعی از پلاستیک است، اما تجربه کاملا متفاوتی را ارائه می‌کند و به مراتب بهتر از پلاستیک نرم سابق است. از نظر ظاهری پوشش پشت باتری کاملا شبیه به چرم است و حسی که به کاربر منتقل می‌کند نیز دلچسب‌تر است. حالا وقتی گلکسی نوت 3 را در دست می‌گیرید، حس یک کالای پلاستیکی کم ارزش به شما منتقل نمی‌شود. البته همچنان لبه‌های پلاستیکی براق که در برابر ضربه نیز آسیب پذیر هستند، چنگی به دل نمی‌زنند.
نکته جالب توجه در طراحی گلکسی نوت 3 مربوط به ابعاد آن است. هرچند سامسونگ در نسل سوم این تلفن از یک صفحه نمایش بزرگ‌تر 5.7 اینچی در مقایسه با 5.5 اینچ در نوت 2، بهره برده است، اما با این حال ابعاد آن تغییری نکرده و حتی ضخامت آن نیز 1.1 میلی‌متر کم‌تر شده است. سامسونگ همچنین توانسته وزن گلکسی نوت 3 را حدود 15 گرم نسبت به نوت 2 کاهش دهد. همه این موارد به همراه پوشش چرمی پشت تلفن باعث شده‌اند تا نوت 3 ارگونومی بهتری را نسبت به نسل قبل ارائه کند و تلفن به خوبی در دست جای گرفته و هنگام استفاده، از دست سُر نخورد.
پوشش پشت نوت 3 قابل جدا شدن بوده و باتری 3,200 میلی آمپرساعتی آن نیز به راحتی قابل تعویض است.
مشخصات فنی و قیمت گلکسی نوت 3
·         صفحه نمایش: 5.7 اینچ با رزولوشن 1080p از نوع Super AMOLED Plus به همراه صفحه دیجیتایزر ساخت Wacom
·         پردازنده: مدل N9005 با Snapdragon 800 با 4 هسته 2.3 گیگاهرتز / مدل N9000 با Exynos 5 شامل دو جفت چهار هسته‌ای Cortex-A15 با فرکانس 1.9 گیگاهرتز و Cortex-A7 با فرکانس 1.3 گیگاهرتز / پردازنده گرافیکی Adreno 330 برای مدل N9005 و Mali-T628 MP6 برای مدل N9000
·         حافظه رم: 3 گیگابایت
·         حافظه ذخیره سازی: 32 یا 64 گیگابایت به همراه درگاه microSD جهت اتصال کارت حافظه خارجی
·         وزن: 168 گرم
·         ابعاد 151.2 در 79.2 در 8.3 میلی متر
·         سیستم عامل اندروید 4.3 به همراه رابط کاربری TouchWiz
·         دوربین با سنسور 13 مگاپیکسل از نوع BSI با فلاش LED و لرزش گیر دیجیتال
·         باتری 3,200 میلی آمپر ساعت
·         دوربین جلو 2 مگاپیکسل
·         رنگ: سفید، صورتی، مشکی
در نهایت هرچند گلکسی نوت 3 همچنان، بدنه‌ای از جنس پلاستیک دارد، اما پوشش چرم مصنوعی پشت تلفن، حس خوبی را به انسان منتقل می‌کند و طبیعی به نظر می‌رسد. استفاده از این پوشش باعث شده تا حدی نظر کاربران سینه چاک سامسونگ که بدنبال تلفن با بدنه باکیفیت‌ بودند، جلب شود.
در لبه پایین نوت 3، مکان قرار گیری قلم دیجیتال S-Pen و در کنار آن درگاه میکرو USB 3.0 وجود دارد. شاید نوت 3 اولین تلفن هوشمند جهان به شمار رود که به درگاه پرسرعت USB 3.0 تجهیز می‌شود. اما آیا امکان استفاده از کابل‌های USB قبلی که با درگاه micro USB 2.0 سازگار بودند، در گلکسی نوت 3 نیز وجود دارد؟ بله. خوشبختانه می‌توان از کابل‌های استاندارد میکرو USB یا MHL در فبلت جدید سامسونگ بهره برد. سوال دیگر این است که درگاه USB 3.0 یک مزیت رقابتی است؟ برای رسیدن به پاسخ این پرسش مقاله جامعی که پیش‌تر با عنوان «گلکسی نوت 3 از USB 3.0 پشتیبانی می کند؛ این قابلیت چه مزایایی دارد؟» در زومیت را مطالعه کنید.
وقتی پوشش پشت دستگاه را جدا کنید، با یک باتری 3200 میلی آمپرساعتی، درگاه میکرو SD و میکرو سیم‌ روبرو می‌شوید. گلکسی نوت 3 از حافظه microSD تا ظرفیت 64 گیگابایت پشتیبانی می‌کند. نسخه‌ای که ما مورد بررسی قرار دادیم مجهز به پردازنده Snapdragon 800 بود. برخی از امکانات گلکسی نوت 3 همچون فیلم برداری 4K تنها در نسخه N9005 با همین پردازنده وجود دارد. اسپیکر مونوی نوت 3 نیز کیفیت چندان مناسبی ندارد و نتوانست انتظارات ما را برآورده کند.
صفحه نمایش
یکی از مهمترین تغییرات اعمال شده در گلکسی نوت 3 مربوط به صفحه نمایش آن است. فبلت جدید سامسونگ از یک صفحه نمایش 5.7 اینچی با رزولوشن 1080p و تراکم 386ppi (پیکسل در اینچ) بهره می‌برد. سامسونگ با باریک‌تر کردن حاشیه دور صفحه نمایش توانسته، با حفظ ابعاد گلکسی نوت 3 در حد نسل قبلی، قطر صفحه نمایش را 0.2 اینچ افزایش دهد. رزولوشن این صفحه نمایش نیز از 720p در نسل قبل به 1080p ارتقاء یافته است و سامسونگ برای رسیدن به این رزولوشن مجبور به استفاده از چیدمان ساب-پبکسل‌ها به روش Pentile به جای RGB شده است. اما آیا صفحه نمایش Pentile در گلکسی نوت 3 مشکل ساز می‌شود؟ خیر! سامسونگ با افزایش تراکم پیکسل‌ها و بهبود فناوری صفحه نمایش‌های AMOLED توانسته تصاویر زنده، درخشان و جذابی را به نمایش درآورد که البته در برخی شرایط کمی اشباع شده به نظر می‌رسد.
صفحه نمایش‌های AMOLED زاویه دیدی فوق العاده‌ای را ارائه می‌کنند و گلکسی نوت 3 نیز از این قاعده مستثنی نیست. از هر زاویه که به تلفن نگاه کنید از وضوح و کیفیت تصویر کاسته نمی‌شود. این موضوع در کنار صفحه نمایش بزرگ 5.7 اینچی باعث می‌شود تا بتوان از اجرای بازی‌ها یا تماشای ویدیو در نوت 3 لذت برد.
نمایشگرهای OLED در نمایش رنگ مشکی عمیق استاد هستند و از این رو کنتراست تصویر بسیار خوبی را نیز ارائه می‌کنند. سامسونگ از زمان معرفی گلکسی اس 4 توانست یکی از مشکلات همیشگی AMOLEDها که مربوط به نمایش رنگ سفید بود را مرتفع کند. به این ترتیب نمایشگر AMOLED بکار رفته در گلکسی نوت 3، کنتراست تصویر بسیار خوبی را ارائه می‌کند.
یکی دیگر از مشکلات AMOLEDها مربوط به شدت روشنایی و وضوح صفحه نمایش در محیط‌های پرنور می‌شد که سامسونگ این مشکل را نیز مرتفع نموده و در نوت 3 حتی زیر نور مستقیم خورشید نیز تصاویر به شکل واضح و متون بصورت کاملا خوانا قابل مشاهده هستند.
قلم S Pen
شاید مهم‌ترین دلیل بسیاری از کاربران برای خرید محصولات سری گلکسی نوت همین قلم دیجیتال S Pen باشد. در بررسی‌های قبلی به طور کامل در باره کارایی این قلم صحبت کردیم، از این رو در این مقاله به اختصار به آن‌ می‌پردازیم. همانطور که می‌دانید تقریبا کلیه تلفن و تبلت‌های مجهز به صفحه لمسی از قلم خازنی پشتیبانی می‌کنند، قلم‌های خازنی نیز در انواع و اقسام مختلف در بازار یافت می‌شوند و می‌توان از آن‌ها بر روی ابزارهای لمسی استفاده نمود. اما قلمی که در محصولات سری گلکسی نوت سامسونگ بکار گرفته می‌شود با قلم‌های خازنی متفاوت است. سامسونگ بر روی صفحه نمایش سری نوت‌، یک لایه دیجیتایزر ساخت شرکت Wacom را قرار داده که با قلم S-Pen سازگار است. این صفحه قادر است تا میزان فشار وارد شده از قلم به روی صفحه را تا چند صد سطح محاسبه کند؛ به این ترتیب قلم S-Pen، گلکسی نوت را به محصولی ایده‌آل برای علاقمندان طراحی، نقاشی و نقشه کشی بدل می‌کند. گلکسی نوت دارای قابلیت Palm Cancelation است و این بدین معنا است که اگر در حال یادداشت بردای یا نقاشی با قلم باشید، می‌توانید دست خود را بر روی صفحه قرار دهید و تاثیر لمس صفحه در این حالت در نظر گرفته نمی‌شود تا اختلالی در یادداشت بردای با قلم ایجاد نشده و از طرفی دست نیز در وضعیت مناسبی قرار گیرد.
 یکی از مهم‌ترین برتری‌های گلکسی نوت 3 نسبت به رقبا در امکانات نرم افزاری سازگار با قلم S-Pen است، که در بخش نرم افزار بطور کامل به آن‌ها خواهیم پرداخت. سامسونگ رفته رفته این امکانات را بهبود بخشیده تا گلکسی نوت‌ها نسل به نسل کارآمدتر و جذاب‌تر شوند.
سایز قلم S-Pen در نسل سوم گلکسی نوت نسبت به نسل قبل تغییر خاصی نکرده است و سامسونگ همچون‌ نسل‌های قبلی در گوشه راست-پایین تلفن محلی را برای قرار گرفتن آن در نظر گرفته است تا قلم همواره همراه شما باشد. وقتی قلم در درگاه جای می‌گیرد ثابت باقی مانده و در اثر جابجایی در حمل تلفن، از جای خود خارج نمی‌شود.
S-Pen کمی کوچک است و از این رو برای یادداشت‌برداری یا نقاشی زیاد، شاید کمی آزاردهنده باشد؛ البته خوشبختانه سامسونگ قلم‌های بزرگ در سایز مدادهای استاندارد را نیز به عنوان لوازم جانبی برای محصولات سری گلکسی نوت خود ارائه می‌کند که در صورت تمایل می‌توان آن‌ها را بصورت جداگانه تهیه کرد.
از آنجایی که نوک قلم S-Pen باریک است از آن به خوبی می‌توان برای یادداشت بردای جلسات یا موارد مشابه استفاده نمود، اما نباید انتظار جزوه نویسی سر کلاس دانشگاه را از آن داشت!
نرم افزار
یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت سامسونگ در دنیای موبایل به امکانات نرم افزاری خاص این شرکت، مربوط می‌شود. این موضوع در ابزارهای سری گلکسی نوت به خوبی به چشم می‌خورد و کمپانی کره‌ای سازنده این محصولات، قابلیت‌های نرم افزاری اختصاصی و کاربردی را به همراه آن‌ها ارائه می‌کند، قابلیت‌هایی که معادل بسیاری از آن‌ها حتی بین حدود 800 هزار اپلیکیشن موجود در گوگل پلی نیز یافت نمی‌شود.
نکته بحث برانگیز و ناخوشایند موجود در نرم افزار سامسونگ مربوط به رابط کاربری قدیمی TouchWiz است. رابط کاربری سامسونگ شاید کاربردی باشد اما دیگر جذاب نیست و سامسونگ چندسالی است که از گرافیک تقریبا مشابه و تکراری در آن بهره برده است. حتی اغلب امکانات قدیمی این رابط کاربری مانند S Voice یا S Planner نیز تغییری نسبت به نسخه‌های قبلی نکرده‌اند. این در حالی است که رقبای سامسونگ مانند HTC، ال جی یا حتی خود گوگل یا اپل، مرتبا در حال بهبود رابط کاربری و تغییرات گرافیکی کوچک و بزرگی هستند که جلوه ظاهری و کارایی نرم افزار ابزارهای تولیدی این شرکت‌ها را بهبود می‌بخشد.
 
در گلکسی نوت 3 تمام قابلیت‌های نرم افزاری معرفی شده در گلکسی اس 4، وجود دارند، قابلیت‌های همچون Air Gesture, Air View، MultiView، S Beam، S Voice و غیره که اگر تمایل دارید با آن‌ها آشنا شوید بهتر است سری به مقاله جامع «بررسی گلکسی اس 4 سامسونگ» مراجعه کنید. اما در بخش نرم افزار نوت 3 ما به تغییرات انجام شده در نرم افزار مرتبط با S Pen و همچنین امکانات جدید اضافه شده به تاچ‌ویز می‌پردازیم، چرا که امکانات ذکر شده که قبلا نیز در S4 معرفی شده بودند، بدون تغییر در گلکسی نوت 3 نیز وجود دارند.
در گلکسی نوت 3 قابلیت جدیدی به نام Reading Mode اضافه شده است که وقتی آن را فعال کنید، صفحه طوری تغییر می‌کند تا مطالعه متون برای انسان راحت‌تر و چشم‌ها کمتر خسته شوند. برخلاف اغلب نرم افزارهای سامسونگ که تنها در اپلیکیشن‌های ساخت خود این شرکت فعال هستند، از حالت Reading Mode می‌توان در اپلیکیشن‌های معروف کتاب و خبر خوانی مانند Play Book، Kindle یا Reddit استفاده نمود. این قابلیت در مرورگرها نیز به خوبی کار می‌کند. برای فعال کردن آن، نوار اعلانیه‌ها را با لمس دو انگشتی به سمت پایین کشیده و سپس روی آیکون Reading Mode کلیک کنید تا آیکون قلم در گوشه صفحه، نمایش داده شود، با کلیک کردن بر روی آن می‌توانید نرم افزارهایی که قصد استفاده از این قابلیت در آن‌ها را دارید به لیست مربوطه اضافه کنید.
اولین نرم افزار My Magazine یا مجله من است. سامسونگ همواره ارتباط خوبی با فلیپ‌بورد داشته و این نرم افزار که در حال حاضر محبوب‌ترین خبرخوان در دنیای موبایل به شمار می‌رود را بصورت پیش‌فرض بر روی ابزارهای اندرویدی خود نصب نموده است. حال سامسونگ به کمک فلیپ‌بورد نرم افزار My Magazine را تولید نموده و در آن اخبار مختلف در شاخه‌های گوناگون را به همراه فید مطالب موجود در شبکه اجتماعی کاربر، یک جا نمایش می‌دهد. احتمالا این نرم افزار پاسخی است به BlinkFeed شرکت اچ‌تی‌سی یا Social سونی. رابط کاربری این نرم افزار شباهت زیادی به فلیپ‌بورد دارد و احتمالا توسط خود فلیپ‌بورد و به سفارش سامسونگ تولید شده است. برای دسترسی به نرم افزار مجله‌من اگر در صفحه اصلی اندروید باشید، می‌توانید با یک بار فشار دادن دکمه فیزیکی Home یا لمس قسمت پایین صفحه نمایش و کشیدن انگشت به سمت بالا، آن را اجرا کنید. اولین باری که نرم افزار را اجرا می‌کنید، باید پیکربندی اولیه را انجام دهید و مثلا انتخاب کنید که نرم افزار لیست اخبار و مقالات چه شاخه‌هایی را برای شما نمایش دهد؛ چیزی شبیه به پیکربندی اولیه فلیپ‌بورد. مثلا اگر بدنبال مشاهده اخبار ورزشی یا رویدادهای مرتبط با فناوری هستید می‌توانید شاخه‌های مورد نظر را انتخاب کنید. در این نرم افزار می‌توانید اکانت فیس بوک خود را نیز وارد نموده تا رویدادهای شبکه‌های اجتماعی شما نیز نمایش داده شود.
اما قابلیت جدید و کاملا کاربردی که سامسونگ در گلکسی نوت 3 اضافه نموده، Air Command نام دارد. وقتی قلم را از محل قرار گیری آن خارج می‌کنید، یک منو نیم دایره شکل بر روی صفحه نمایش داده می‌شود تا از طریق آن به 5 قابلیت‌ سازگار با قلم S-Pen دسترسی سریع داشته باشید. اگر قلم را با فاصله بر روی هر گزینه قرار دهید، آیتم مورد نظر هایلایت شده و عنوان آن نمایش داده می‌شود، برای اجرای آن نیز می‌توان قلم را بر روی گزینه مورد نظر فشار داد. این 5 قابلیت اینگونه نام گذاری شده‌اند: Action memo, Scrap booker, Screen write, S Finder و Pen window. در ادامه به معرفی این 5 قابلیت می‌پردازیم.
Action Memo
با اجرای این ابزار، یک صفحه بصورت پاپ‌آپ بر روی صفحه اصلی یا نرم افزاری که در حال اجرای آن هستید، شکل می‌گیرد تا در آن به یادداشت برداری بپردازید. این بدین معنا است که فرقی نمی‌کند که در حال مکالمه تلفنی باشید یا وب گردی، در هر مکانی قادر به نمایش یک صفحه یادداشت خواهید بود. اما مهم‌ترین قابلیت این ابزار، تبدیل خودکار متن دست نویس به متن تایپ شده و از آن مهم‌تر، استفاده‌ی صحیح و بجای متن تبدیل شده است. تصور کنید که در حال مکالمه با دوست خود هستید که در خلال مکالمه، شماره شخص خاصی را از دوست خود پرسیده و حالا قصد یادداشت نمودن آن را دارید. در این حالت می‌توانید از طریق Action Memo شماره تلفن مورد نظر را به همراه نام شخص از طریق قلم یادداشت برداری نموده و سپس بر روی آیکون کانتکت کلیک کنید. اینجاست که نوت 3 بصورت خودکار متن دست نویس شما را به متن تایپ شده تبدیل نموده سپس یک کانتکت جدید ایجاد کرده و عدد وارد شده را در بخش تلفن و اسم وارد شده را در بخش نام قرار می‌دهد و از شما می‌خواهد که در صورت صحیح بودن اطلاعات آن را ذخیره کنید. این قابلیت به شکل بی‌نظیری سریع و دقیق عمل می‌کند، البته حتما می‌دانید که از دست نوشته‌های فارسی پشتیبانی نمی‌کند، اما برای متون انگلیسی خارق العاده عمل می‌کند. حتی اگر دست‌نویس انگلیسی را بدخط هم بنویسید، Action Memo شما را مایوس نخواهد کرد. شما حتی می‌توانید به همراه شماره تلفن و نام مخاطب، آدرس ایمیل او را نیز وارد کنید تا سیستم بصورت خودکار و از طریق علامت @ متوجه ایمیل شده و آن را در بخش ایمیل کانتکت جدید اضافه کند.
اما این تمام ماجرا نیست! Action Memo قادر است، اگر آدرس یک محل خاص را یادداشت نموده و سپس روی آیکون نقشه کلیک کنید، آدرس شما در سرویس نقشه گوگل جستجو کرده و نمایش دهد. البته این قابلیت برای آدرس‌های ایران خیلی خوب کار نکرد، اما اگر اهل سفر باشد شاید از آن لذت ببرید. از همین روش برای باز کردن آدرس وب سایت، ایمیل و شماره گیری تلفن نیز می‌توان استفاده کرد که به اندازه دو مورد قبلی کارآمد به نظر نمی‌رسد.
Scrap Booker
گزینه دوم در لیست 5 گانه‌ی اکشن کامند، به شما کمک می‌کند تا از بخشی از صفحه، عکس بگیرید. مثلا در حال مشاهده یک وب سایت هستید و قصد دارید بخشی از تصویر یا متن آن را در قالب یک عکس ذخیره کنید. به کمک این ابزار می‌توانید هر قسمتی از صفحه را به شکلی که می‌خواهید جدا نموده و ذخیره کنید. از آنجایی که قلم S-Pen را نیز در اختیار دارید می‌توانید برش از صفحه را به شکل دایره یا مربع یا هر شکلی که تمایل دارید انجام دهید. سپس نرم افزار این امکان را به شما می‌دهد تا یادداشت مورد نظر خود را نیز به تصویر برش خورده اضافه نموده یا آن را به همراه موارد دیگری که قبلا ذخیره کرده‌اید دسته بندی نمایید تا در مراجعات بعدی، دسترسی به آن‌ها ساده‌تر شود.
در واقع از این ابزار می‌توان برای آرشیو و دسته بندی موارد جذابی که در وب سایت، کتاب‌ها یا حتی اپلیکیشن‌های مختلف برخورد می‌کنید، استفاده نمایید.
Screen Write
این ابزار شبیه به اسکرپ بوکر است با این تفاوت که از کل صفحه یک اسکرین شات تهیه کرده و سپس امکان اضافه نمودن یادداشت یا کشیدن هر مورد دیگر را می‌دهد. مثلا در حال استفاده از نقشه گوگل هستید و می‌خواهید از آدرس مورد نظر اسکرین شات گرفته و بر روی آن یک یادداشت بگذارید یا مثلا طرح گرافیکی یک آگهی برایتان ایمیل شه و قصد دارید تغییرات مورد نظر خود را بر روی آن اضافه کرده و برای گرافیست خود بفرستید یا در حال مشاهده یک وب سایت یا ایمیل هستید و تمایل دارید بر روی آن یادداشتی گذاشته و ذخیره کنید. همه این موارد از طریق اسکرین رایت قابل انجام خواهد بود.
سناریوهای بسیاری را برای استفاده از این ابزار می‌توان متصور شد. در Screen Write امکان تغیر رنگ و ظاهر قلم نیز میسر است حتی می‌توان نوع قلم را بین خودکار و مداد تغییر داد و افکت‌های متنوعی را روی آن اعمال کرد. امکان برش بخشی از عکس و چرخش آن نیز وجود دارد.
 
S Finder
ابزار جالب و شگفت انگیز دیگری که سامسونگ برای اولین در گلکسی نوت 3 معرفی نموده، S Finder است. در نگاه اول S Finder شبیه به سیستم جستجوی پیش فرض اندروید دارد و از طریق آن می‌توان به جستجوی وارد مختلف در تلفن پرداخت. از این ابزار می‌توان برای جستجوی متون، وب سایت‌ها، اپلیکیشن‌های نصب شده یا حتی لیست مخاطبین پرداخت. اما آنچه S Finder را شگفت انگیز می‌کند امکان جستجو در دست نوشته‌های شما است. S Finder به شکل شگفت انگیزی قادر است میان دست نوشته‌های انگلیسی شما جستجو کند. در واقع احتمالا نرم افزار سامسونگ اینگونه عمل می‌کند که هر زمان یادداشتی را با S-Pen ذخیره می‌کنید، از طریق ابزار OCR داخلی آن را به متن تبدیل نموده و سپس در مکانی ذخیره می‌کند تا بعدها از طریق S Finder دسترسی کاربر به آن را میسر کند. این ابزار نیز از متون فارسی پشتیبانی نمی‌کند.
 
Pen Window
این ابزار در واقع چند وظیفگی در تلفن را بهبود می‌بخشد. وقتی آن را اجرا می‌کنید از شما خواسته می‌شود تا یک چهارضلعی بر روی صفحه رسم کنید تا نرم افزار مورد نظر شما در قالب پاپ‌آپ در آن اجرا شود. به این ترتیب سایز پنجره پاپ‌آپ توسط خود شما تعیین می‌شود. پس از ترسیم چهارضلعی، از شما خواسته می‌شود تا نرم افزار مورد نظر خود برای اجرا در پنجره کشیده شده را انتخاب کنید. بصورت پیش فرض 7 یا 8 برنامه در لیست اپلیکیشن‌های پاپ‌آپ وجود دارد که در بین آن‌ها یوتیوب، ساعت، ماشین حساب، کانتکت، مرورگر و Hangouts به چشم می‌خورد. سامسونگ و برخی از توسعه دهندگان نیز برخی از اپلیکیشن‌های سازگار با این قابلیت نرم افزاری سامسونگ را ارائه کرده‌اند که از طریق گوگل پلی قابل دریافت خواهد بود. از معروف‌ترین نرم افزارهای سازگار با این قابلیت می‌توان به WhatsApp اشاره کرد.
امکان اجرای چند اپلیکیشن در قالب پاپ‌آپ به همین روش وجود دارد.
همچون نسل‌های قبلی گلکسی نوت بر روی قلم نوت 3 نیز یک دکمه وجود دارد که در محیط‌های مختلف کارایی متفاوتی را ارائه می‌کند. نوشتن با قلم به نرمی و بصورت کاملا یکپارچه انجام می‌شود، سامسونگ تمام تلاش خود را نموده تا تجربه مشابه قلم و کاغذ عادی را با قلم دیجیتال خود شبیه سازی کند، هرچند نمی‌توان این دو را مشابه هم دانست اما ترسیم خطوط با S-Pen به مراتب بهتر از قلم‌های خازنی است.
 دوربین
سامسونگ از همان ماژول دوربین بکار رفته در تلفن گلکسی اس 4 در گلکسی نوت 3 نیز بهره برده است و این بدین معنا است که کیفیت عکس‌برداری هر دو دوربین تقریبا در یک سطح است. همانطور که پیش‌تر نیز در مقالات مختلف از جمله «مقایسه دوربین لومیا 1020 نوکیا با گلکسی اس 4 و آیفون 5» به بررسی دوربین گلکسی اس 4 پرداختیم، این تلفن توانایی بسیار بالایی در عکس برداری مخصوصا در محیط‌های پرنور دارد. قابلیت‌های خاص سامسونگ برای نرم افزار دوربین از جمله حالت‌های عکاسی Night Mode, Beauty Face ، Eraser، Sound and Shot، پانوراما و HDR و غیره نیز در گلکسی نوت 3 وجود دارند. از آنجایی که این قابلیت‌ها تفاوتی با آنچه پیش‌تر در بررسی گلکسی اس 4 به آن‌ها پرداخته شد، ندارند، به آن‌ها نمی‌پردازیم. اما سامسونگ دو قابلیت جدید دیگر با نام‌های Surround shot و Golf را نیز به نرم افزار دوربین نوت 3 افزوده است. قابلیت‌هایی که انتظار می‌رود به زودی برای گلکسی اس 4 نیز ارائه شوند.
 
حالت Surround Shot شبیه به Photo Sphere عمل می‌کند و از طریق آن قادر خواهید بود تا یک تصویر 360 درجه از محیط پیرامون خود تهیه کنید، تصویری که نمونه آن را در سرویس Street View گوگل احتمالا مشاهده کرده‌اید. در زمان کار با این قابلیت متوجه شدیم که هنوز آنطور که باید و شاید خوب کار نمی‌کند و چسباندن بخش‌های مختلف صحنه به یکدیگر به سختی انجام می‌شود. این موضوع نهایتا باعث می‌شود تا تصویر نهایی کمی بریده بریده شکل گیرد.
حالت دوم برای علاقمندان به ورزش گلف است وقتی فعال شود چندین عکس پشت سر هم از شما تهیه می‌کند تا با نگاه به آن‌ها قادر به تشخیص حالت اشتباه یا صحیح ایستادن خود شوید. این حالت تنها در حالت افقی فعال است. از آنجایی که ما گلف بازی نمی‌کنیم، نتوانستیم آن را آزمایش کنیم و ببینیم دقیقا به چه کار می‌آید!
Night Mode یکی از قابلیت‌های خوب نرم افزار گلکسی اس 4 که بصورت خودکار تنظیمات گوشی را بری عکس برداری بهینه در محیط‌های کم نور فعال می‌کرد. این قابلیت در نوت 3 نیز وجود دارد اما سامسونگ آن را به Smart Stabilization تغییر داده است.
از نظر سرعت شاتر و عکس برداری پشت سر هم نیز دوربین گلکسی نوت 3 خوب عمل می‌کند و قادر است حدود 20 فریم را در دو ثانیه ذخیره کند. هرچند دوربین گلکسی نوت 3 به مراتب سریع‌تر از نرم افزار دوربین گلکسی اس 4 (با پردازنده اکتا) اجرا می‌شود اما هنوز دسترسی به دوربین با کمی تاخیر صورت می‌پذیرد، موردی که هرگز در آیفون 5s شاهد آن نخواهید بود. در واقع در آیفون هر زمان که بر روی آیکون دوربین کلیک می‌کنید بالافاصله نرم افزار دوربین اجرا شده و تلفن برای عکس برداری آماده است.
در مجموع، گلکسی نوت 3 کیفیت بسیار خوبی را در عکس برداری در نور مناسب ارائه می‌کند اما همچنان عکس‌های گرفته شده در محیط‌های تاریک به دلیل اعمال فیلترهای نرم افزاری از جزئیات کمی برخوردارند.
اگر به فیلم برداری با تلفن علاقه دارید، گلکسی نوت 3 جزو معدود تلفن‌هایی است که امکان فیلم برداری با رزولوشن 4K را میسر می‌کند. این تلفن به لطف پردازنده قدرتمند Snapdragon 800 قادر به فیلم برداری 4K با نرخ 30 فریم در ثانیه است. همچنین امکان تصویر برداری حرکت آهسته با نرخ 120 فریم در ثانیه در رزولوشن 720p نیز وجود دارد. ظاهرا نسخه Exynos 5 گلکسی نوت 3 فاقد قابلیت فیلم برداری با رزولوشن 4K است.
فیلم‌های ذخیره شده در رزولوشن 4K حجم بسیار بالایی را اشغال می‌کنند چرا که نرخ دیتای ذخیره شده در این حالت 48 مگابیت بر ثانیه است یعنی حدودا سه برابر حالت فیم برداری HD.
طول عمر باتری
گلکسی نوت 3 مجهز به یک باتری 3200 میلی آمپر ساعتی است که برای صفحه نمایش بزرگ 5.7 اینچی و پردازنده 4 هسته‌ای Snapdragon 800 این تلفن مناسب به نظر می‌رسد. در آزمایش رایج زومیت برای ارزیابی طول عمر باتری تلفن‌های هوشمند، یک ویدیو 720p را با فرمت MKV در شرایطی که شبکه‌های وای-فای و 3G خاموش شده و شدت روشنایی صفحه نمایش نیز روی 50 درصد تنظیم شده بود، آنقدر پخش کردیم تا باتری تلفن تمام شه و خاموش شود. در این حالت گلکسی نوت 3 توانست 10:40 دقیقه دوام بیاورد که زمان معقولی به شمار می‌رود. این تلفن در زمان وب گردی نیز حدود 10 ساعت دوام می‌آورد و با هر بار شارژ آن تقریبا می‌توان یک روز کاری پشت سر گذاشت.
قدرت و بازده
گلکسی نوت 3 در دو نسخه متفاوت و با دو پردازنده Snapdragon 800 و Exynos 5 Octa روانه بازار شده است. هنوز این تلفن بصورت رسمی وارد بازار کشور نشده و احتمالا دلیل آن به تحریم‌ها باز می‌گردد. به هر حال اگر نسخه رسمی وارد بازار شود احتمالا به Exynos 5 Octa مجهز خواهد بود، اما در حال حاضر هر دو نسخه به صورت غیررسمی با اختلاف قیمت 200 تا 300 هزار تومان در بازار کشور یافت می‌شوند. از نظر قدرت و بازده این دو پردازنده تفاوت محسوسی با یکدیگر نمی‌کنند، اما در نسل قبلی Exynos 5 Octa که در تلفن Galaxy S4 بکار گرفته شده بود، مشکل عدم مصرف بهینه انرژی و طول عمر باتری کم محسوس بود، با این وجود، اخبار مختلف نشان می‌دهند که سامسونگ توانسته این مشکل را در پردازنده بکار گرفته شده در گلکسی نوت 3 رفع کند. در نهایت تا زمانی که نتوانیم نسخه اکتا را بررسی کنیم نمی‌توانیم در مورد بازده و مصرف انرژی آن صحبت کنیم.
Snapdragon 800 باعث شده تا قابلیت‌های نرم افزاری گلکسی نوت 3 به نرمی و بدون هیچ‌گونه تاخیر و کندی انجام شوند. اجرای بازی‌های مختلف اندروید نیز در این تلفن به خوبی و با سرعت مطلوبی میسر شده است.
همچون روال همیشه زومیت بنچمارک‌های مختلف را بر روی تلفن اجرا نموده‌ایم تا بتوانید این محصول را از با دیگران ابزارهای بررسی شده توسط زومیت مورد مقایسه قرار دهید:
تلفن / تبلت
AnTuTu
Linpack
Single / Multi
Quadrant
GLB 2.7
HD Egypt (FPS)
Vellamo
HTML 5 / Metal
CF Bench
 Galaxy Note 3
 32,108
 420 / 870
20,056
 26
 2,490
 24,250
LG G Pad 8.3
21,796
300 / 794
12,083
-
2,498 / 731
25,720
Padfone Infinity 2
35,609
381 / 722
22,352
25
2892 / 1191
32150
FonePad 7
19,548
102.0/216.5
 5,649
 -
1,857 / 623
6,549
Xperia M
9,120
 94.9/142.3
4254
 26
1780
8,765
LG G2
31,856
430.0 / 950.0
19,270
24
2,798
36,050
Xperia Z1
30,861
463.0/936.0
20,592
23
2,658
32,809
Xperia Z Ultra
29,750
405.0/864.0
18,530
23
3,005
32,021
Padfone Infinity
24,050
 310.0/670.1
12,125
 
 2,410
 24,890
Hyundai T10
15,803
54.0/155.0
4,020
 
1,750
12,061
Xperia Tablet Z
20,495
210/608
7,610
 
2,259
18,037
Galaxy S4 - Octa
26,151
781.0
12,396
 
2,062
18,730
LG Optimus G
18,214
220.6/604.8
7,024
 
2,012
14,130
Hyundai T7
14,826
 
3,870
 
1,491
11,937
Xperia Z
19,549
230/630
8,029
 
2,280
16,020
HTC One
23,931
301.59/694.2
12,289
 
2,399
25,390
Xperia TX
11,310
 
5,810
 
2,350
9,240
Padfone 2
22,092
611.0 Multi
7,950
 
2,490
18,185
Nexus 4
17,980
54.0 / 213.0
4,902
 
1,342
14,240
 
جمع بندی
 سامسونگ در گلکسی نوت 3 یک گام به سمت جلب رضایت بیشتر کاربران خود برداشت و به جای استفاده از پوشش پلاستیکی نرم همیشگی پرچمدارن خود، این بار از چرم مصنوعی استفاده کرد که تجربه کاربری به مراتب بهترین را ارائه می‌کند. گلکسی نوت 3 شاید به خوش ساختی و زیبایی اکسپریا Z Ultra نباشد، اما قلم دیجیتال S-Pen آن به همراه قابلیت‌های نرم افزاری اختصاصی سامسونگ برای محصولات سری نوت، این محصولات را به ابزارهای کارآمد و کاربردی بدل می‌کند. بسیاری از امکانات قبلی سامسونگ در نوت 3 بدون تغییر ارائه شده‌اند اما امکانات جدید نرم افزاری کارایی نسل سوم فبلت سامسونگ را به خوبی ارتقاء داده‌اند و لذت استفاده از آن را دو چندان کرده‌اند. اما با این وجود همچنان به دلیل لبه‌های پلاستیکی و طراحی تکراری این محصول، می‌توان عنوان کیفیت ساخت بحث برانگیز را برای گلکسی نوت 3 نیز بکار برد.
گلکسی نوت 3 نسخه N9005 (پردازنده Snapdragon 800) با قیمت 1.9 میلیون تومان در بازار کشور به فروش می‌رسد.

  /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}